שקדים

טארט מרציפן, תפוז ושוקולד של השף-קונדיטורית מאי ישורון | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
טארט מרציפן, תפוז ושוקולד של השף-קונדיטורית מאי ישורון | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טארט מרציפן, תפוז ושוקולד

טארט שמשלב בתוכו מלא טעמים בשכבות של מרקמים משלימים: בצק פריך, מרציפן עסיסי וגנאש שוקולד קרמי למתכון המלא
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ

פיננסייר חמאה חומה עם רוטב חלב וקרמבל

למרות השם היומרני, העוגיות האלה סופר פשוטות להכנה. מוסיפים להן רוטב מתוק וקרמבל פריך ומקבלים קינוח רושם בקלות למתכון המלא
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה

הגאלט הזה הוא קינוח מושלם שמגישים לצד גלידת וניל עם טוויסט לא פחות מגאוני - זרעי כוסברה מסוכרים למתכון המלא
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קרמבל סולת ואגסים ביין לבן

אגסים ביין לבן ותבלינים וקרמבל סולת הם הבסיס לקינוח הנהדר הזה. אם רוצים להפוך אותו לעשיר יותר מוסיפים קרם שקדים למתכון המלא
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה

פלפלים חריפים ממולאים בקראסט שקדים, עשבי תיבול וטולום

מנה יפהפייה לתחילת הארוחה - החריפות של הפלפלים והמליחות העדינה של הגבינה פותחים את התיאבון וסוללים את הדרך למנות הבאות למתכון המלא
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

דג וירקות ברוטב סקורדליה

מנה עיקרית מרשימה ואביבית למרכז שולחן - מגש ירקות צלויים קלות ומעל דגים ברוטב שום־שקדים למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

1 דירוגים
האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים

לקחתי את טארט הלימון הצרפתי הקלאסי וחיברתי אותו עם הטעמים של ליאלי ביירות: סולת, הדרים ושקדים למתכון המלא
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל

בין תאילנד לצרפת: ירקות חלוטים שבמקום רוטב דגים מוגשים עם רוטב צרפתי על בסיס חמאה וחומץ פטל למתכון המלא
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז ריבת חלב וגבינה

3 דירוגים
בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע למתכון המלא
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה

8 דירוגים
שקדים פריכים, אצות וכרוב נכבשים-נעטפים ברוטב מתוק ועוקצני של סילאן, סויה וג'ינג'ר למתכון המלא
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

נוגט שחור

2 דירוגים
ממתק קרמל דבש פציח עם שקדים קלויים. אל תתנו לשם שלו להרתיע אתכם - הוא קל מאוד להכנה למתכון המלא
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

טארט שקדים ואגסים טבעוני

5 דירוגים
קרם שקדים בלי חמאה? זה אפשרי ואפילו יותר טעים - מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ומגדילים את כמות השקדים למתכון המלא
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה

להרשים בלי מאמץ - מנת אירוח קלאסית שמשלבת טעמים מהים התיכון ומהמזרח הרחוק למתכון המלא
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים

2 דירוגים
כשחם ואין לי כוח לארוחות מורכבות ולבישולים, מכינים סלט טאבולה ומוסיפים לו נתחים של דג טרי למתכון המלא
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

6 דירוגים
כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת למתכון המלא
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים

4 דירוגים
עבור מי שמעדיף גבינות לקינוח: גבינה בשלה שהופכת לעוגת שכבות עם תאנים טריות, שקדים פרוסים ומנגולד למתכון המלא
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים

5 דירוגים
הקישואים‭ ‬החיים‭ ‬מוסיפים‭ ‬קראנצ'יות‭ ‬נפלאה‭ ‬והשקדים‭ ‬הקלויים‭ ‬פריכים‭ ‬וטעימים‭ למתכון המלא
סטייק חציל ברוטב שזיפים ויין על מצע אחו בלנקו של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סטייק חציל ברוטב שזיפים ויין על מצע אחו בלנקו של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

סטייק חציל ברוטב שזיפים ויין על מצע אחו בלנקו

טכניקת הלחיצה על החציל נועדה להגיר ממנו נוזלים וצלייה עם משקולת גורמת לכך שיהיה פריך ויציב מבחוץ אך רך מבפנים למתכון המלא
סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות של  ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות

בדרך כלל מפזרים שקדים קלויים וקראנצ’יים על הסלט מלמעלה. כאן השקדים הטריים הם ליבו של הסלט למתכון המלא
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים

1 דירוגים
גרסה מקורית לטארט לימון קלאסי. קוקוס ושקדים מוסיפים טעם אגוזי לקרם וגם מסמיכים אותו, וכך הוא לא נוזל מהגאלט למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

עוגת לימון, ריקוטה ושקדים

עוגה בחושה קלאסית, רכה ועדינה, שמתאימה לתה והקפה שאחרי ארוחת החג או לבקרים של חול המועד למתכון המלא
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים

9 דירוגים
הסירופ הוא הטעם המרכזי של המנה הזאת. לשולי וימר הוא מזכיר תה על המדורה עם כל העשבים שיש בהישג יד מסביב למתכון המלא
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים

3 דירוגים
הלפתות הקטנות עדינות יותר בטעמן מאחיותיהן הגדולות, ולכן הן נפלאות בצלייה מהירה ששומרת על פריכותן למתכון המלא
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

פיננסייר סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן

1 דירוגים
עוגיות שקדים עדינות בניחוח תפוחים ובמילוי קרמי - קינוח שמתאים במיוחד לשולחן החג של ראש השנה למתכון המלא
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פנקוטה ליצ'י ורוזטה

אפשר לגוון פנקוטה עם כל מיני טעמים. כאן הלכנו על משקה רוזטה (שקדים) ועל תוספת ליצ'י שמוסיפה מרקם וטעם אקזוטי למתכון המלא
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים

2 דירוגים
החיבור שבין תאנים עסיסיות לגבינה טרייה הוא שילוב ים תיכוני מנצח הנפוץ באיטליה, בדרום צרפת, ביוון ובטורקיה למתכון המלא
גרניטת מיץ ירוק עם ערק שקדים של אדם זיו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
גרניטת מיץ ירוק עם ערק שקדים של אדם זיו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

גרניטת מיץ ירוק עם ערק ושקדים

מה זה ירוק, מרענן ואלכוהולי? גלסייר אדם זיו מלמד איך להפוך מלפפון וסלרי לגרניטה מנצחת למתכון המלא

עוגיות ביסקוטי שוקולד ושקדים

העוגיות המושלמות לטבילה בקפה הן ללא ספק הביסקוטי, ושף קונדיטור רביבה אפל מעניקה להן טוויסט שוקולדי למתכון המלא
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן

טארט תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים

4 דירוגים
שף קונדיטור ענר צלאל (קונדיטוריית דלאל) מלמד איך להכין טארט נורמנדי עם תפוחים מקורמלים, קרם פטיסייר וקרם שקדים למתכון המלא
פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פילה סלמון בקראסט של תרד ושקדים

הטעמים הולמים היטב את הסלמון לפחות כמו הצבע הירוק, שמעניק מראה מגרה במיוחד לגוון הוורדרד של הדג למתכון המלא