חיפוש מתקדם

טארט פרג ואגסים עם שטרויזל גרנולה

(1 חוות דעת)
מתכון לטארט פרג ואגסים עם שטרויזל גרנולה
צילום: דניאל לילה

המאפה הזה הוא חגיגה למכורים כבדים – המון פרג עטוף בבצק חמאתי ופריך. הקפידו על איכות הגרגרים: קונים פרג שלם וטוחנים בסמוך לשימוש. השילוב בין פרג לפירות מבטיח מלית עסיסית במיוחד.

חומרים

לבצק:
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
לשטרויזל גרנולה:
למלית:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים למרקם של פירורים גסים.
  2. מוציאים שליש מכמות הפירורים, משטחים על מגש ומעבירים למקפיא. את שני השלישים הנותרים אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט (אין צורך לשמן). מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות שישמשו כמשקולת.
  5. אופים אפייה עיוורת כ-10 דקות עד שמתחיל להתייצב. מסירים את המשקולת ומצננים. משאירים את התנור פועל.
  6. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה כוס חלב, סוכר וחמאה על להבה בינונית. מוסיפים פרג וסולת, מערבבים היטב (אם התערובת יבשה, מוסיפים עוד חלב, מכסימום 1/2 כוס) וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב רצוף בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים.
  7. מוסיפים קליפת לימון, וניל, גבינת שמנת, ביצה, קוביות אגסים ושקדים ומערבבים. יוצקים על הקלתית.
  8. מכינים שטרויזל, אופים ומגישים: מערבבים את פירורי הבצק הקפואים עם אגוזים, שומשום ושיבולת שועל ומפזרים על המלית.
  9. אופים 30-25 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר ומצננים.
  10. בוזקים אבקת סוכר לקישוט ומגישים בטמפ' החדר.

3 דברים שצריך לדעת על פרג

קונים רק טרי הפרג הכי טעים כשהוא טחון, אז כל הטעמים שבו באים לידי ביטוי. מצד שני הוא נשמר הכי טוב כשהוא שלם. מה עושים? טוחנים סמוך לשימוש אצל המוכר או בבית בבלנדר – לא תאמינו כמה זה קל.

מאחסנים הכי טוב בתוך קופסה במקפיא אפילו עד 3 חודשים. מחוץ למקרר הוא מחזיק מעמד רק יומיים.

מכינים מלית טועמים את מלית הפרג בטמפ’ החדר ולא כשהיא עדיין מבעבעת, אז מורגש טעם הפרג במיטבו. את המלית המוכנה מצננים ושומרים במקרר מכסימום 3 ימים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

6 דברים שפרג אוהב
תפוחי עץ ואגסים קצוצים לקוביות. מעניקים עסיסיות.
הדרים ובעיקר תפוז ולימון שמעדנים את טעמו.
פירות מיובשים כמו צימוקים או משמשים, שמעניקים מתיקות-חמצמצות נעימה.
אגוזים בעיקר מלך ופקאן קלויים קלות וקצוצים.
שוקולד (מריר, חלב או לבן), שעוזר גם למרקם – 200 גרם לכל קילו מלית פרג.
חלבה מעניקה טעם מיוחד וגם מוסיפה למרקם.

 

10 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (1)

  • שנית 6 במאי 2017 11:43 השב

    עוגת הפרג הכי שווה שעשיתי… החלפתי את הגבינת שמנת בגבינה לבנה 5% ועדין יצא מדהים

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *