מנה צרפתית קלאסית באינטרפרטציה ים תיכונית סוערת. את בשר בקר מחליף השף בבשר טלה ריחני ולתוך התערובת מתווספים קליפת לימון, פלפל חריף וכמובן שמן זית. על מנת לייצר משחק מרקמים עוד יותר מעניין הוא משבץ בין פיסות הבשר תרד מוקפץ או עשבי בר עונתיים.
הוגרדן, בירת חיטה בלגית פירותית ומרעננת תשתלב היטב עם הטעמים העזים של טרטר ים תיכוני.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לממרח לבנה וחרדל:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים תרד 2-3 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים וקוצצים גס.
2
בקערה שמים בשר קצוץ, תרד, שאלוטס ושאר חומרי הטרטר למעט עגבניות. סוחטים מעל עגבניות (כמו שסוחטים לימון) ומערבבים.
3
בקערה קטנה מערבבים לאבנה עם חרדל.
4
מורחים מעט ממרח הלבנה על פרוסות בגט קלויות. על כל פרוסה מניחים כף טרטר, מפזרים גבינה מגוררת ומגישים.