חיפוש מתקדם

לוקוס עם סלט כוסמין של מנטה ריי

מתכון ללוקוס עם סלט כוסמין של מנטה ריי
צילום: דניאל לילה

בשר דג רך ועסיסי, טבעות שאלוטס קריספיות והפוגות של רוטב יוגורט קריר ועוקצני. בכל ביס מקבלים את כל קשת הטעמים עם מרקמים משתנים ומשחקים של חם וקר.

לף בלונד, בירה בעלת גוף נוכח, טעמים מורכבים ומרקם מעט חלבי, יוצרת סוג של עוגן בין משחקי הטעמים והטמפרטורות של המנה, אבל לא גונבת את ההצגה.

חומרים

לסלט כוסמין:
לרוטב יוגורט:

אופן ההכנה

  1. מכינים סלט כוסמין: שמים כוסמין בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים.
  2. מחממים מחבת עם שמן תירס ומטגנים עלי בזיליקום דקה עד שהופכים למבריקים. מוציאים לנייר סופג.
  3. מערבבים בקערה את כל שאר חומרי הסלט עם הכוסמין ועלי הבזיליקום המטוגנים.
  4. מכינים קריספי שאלוטס: מחממים שמן בסיר קטן. טובלים פרוסות שאלוטס בקורנפלור ומנערים את העודפים. מטגנים בסבבים 3-2 דקות בכל פעם עד לקבלת טבעות זהובות. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים פילה לוקוס ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחממים מחבת עם שמן זית. מתבלים נתחי דג במלח ופלפל וצורבים אותם במחבת עם כשצד העור כלפי מטה 4-3 דקות עד שהעור הופך לשחום. הופכים וצולים עוד דקה לקבלת מעטפת זהובה.
  7. מעבירים את נתחי הדג לתבנית ואופים 8-6 דקות.
  8. בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
  9. מניחים תלולית גדולה של סלט כוסמין בצלחות הגשה ועליה מניחים פרוסת דג וצ'יפס שאלוטס. מזלפים רוטב מסביב.

על חוף הים, מטרים ספורים מהמים הכחולים, שוכנת “מנטה ריי” – מסעדת החוף הכי אהובה בארץ. כאן אפשר להתרווח בנחת עם כוס קאווה או מרגריטה קפואה ולאכול בעצלתיים מאזטים טעימים, דגים שמטופלים ביד עדינה או פאייה גדושה פירות ים. ועוד לא הזכרנו את ארוחות הבוקר המפורסמות של “מנטה ריי”, שכדי ליהנות מהן יש להזמין מקום זמן רב מראש