חיפוש מתקדם

מאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן

מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מתכון למאפה פיצ’י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

בשיא חופשת הקיץ, בין הקייטנות לבריכה, רגע לפני שכולם התחילו לטפס על הקירות, אספנו את עלמה ואת זהר בנות ה-4 ואת מאיה בת ה-13 (להלן המבוגרת האחראית), והפקדנו אותן ליום אחד אצל השף יוגב ירוס מ”מטבחצר”. דאגנו להם למטבח ממוזג ולסינרים מעוצבים וציידנו אותם במכונת פסטה, קמח וביצים. הילדות השתלטו בקלות על מלאכת הרידוד, הקיפול והמילוי והוכיחו (למי שעוד זקוק להוכחה) כמה פשוט להכין פסטה טרייה בבית. במתכון הבא לפסטה ברוטב בולונז השתמשנו בבצק פסטה שלא דורש מכונה שגם ילדים יכולים להכין בקלות.

פיצ’י, שהפכה לחביבת השפים בשנים האחרונות, היא פסטה נהדרת בעלת מרקם בשרני ודומיננטי, אך טעמה מעט אנמי ולכן היא זקוקה למעטפת של רוטב עשיר וסמיך. כאן הלכתי על בולונז קלאסי והוספתי גם המון מוצרלה, שאחרי אפייה קצרה בתנור ניתכת לחוטים של עונג.

חומרים

לקימוח:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק פסטה: מתכון לבצק פסטה של פעם
  2. מכינים את הרוטב: מחממים סיר כבד ורחב שמתאים גם לתנור (למשל סוטאז’) עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והירקות מתרככים. מוסיפים בשר ומטגנים 5 דקות עד שצבעו משתנה לאפור והנוזלים מתאדים. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים עגבניות משומרות, מתבלים שוב במלח ומערבבים-מרסקים את העגבניות בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהרוטב מוכן. מערבבים מדי פעם. שומרים חם.
  4. מכינים את הפיצ’י: משטחים את הבצק בידיים או עם מערוך על משטח מקומח בקמח רגיל ליריעה בעובי 2 ס”מ ופורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ. מגלגלים את רצועות הבצק לאטריות ארוכות ודקות ומקמחים במעט קמח סמולינה.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  6. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את אטריות הפיצ’י 3 דקות עד שהן מבושלות אך עדיין מעט נגיסות. מוציאים את האטריות ומעבירים ישר לרוטב יחד עם 3 כפות ממי הבישול. מערבבים היטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ופרמזן.
  7. מכניסים את הסיר לתנור ל-10 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מגישים חם.
תגובות

תגובות (3)

  • יעלי 1 בספטמבר 2016 18:27 השב

    איך זה כשר בדיוק?? תתקנו!

    • ליאת על השולחן 4 בספטמבר 2016 10:03 השב

      היי יעלי, תוקן

      • יעלי 6 בספטמבר 2016 17:04 השב

        תודה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *