חיפוש מתקדם

מגולגלות פרג

מתכון למגולגלות פרג
מילים: קרין גורן | צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

“אמי אופה נהדרת, ועל שמה קראתי את הקונדיטוריה ובית הקפה שלי. כל יום היא בילתה במטבח, בישלה ואפתה, אבל היה מאפה קבוע שלא החליפה — מגולגלות פרג. מדובר בעוגיות מבצק פריך עם גבינה בפנים, ממולאות במלית פרג מתוקה עם צימוקים. את מלית הפרג נהגה לבשל על אש קטנה זמן רב עד שהתרככה. כל הזמן הזה, כשהריח של הפרג התפשט בבית, הייתי מכרכרת סביב הכיריים ומנדנדת לה לבדוק אם זה כבר מוכן. כשהגיע הרגע להסיר את הסיר מהכיריים, היא כבר ידעה שצריך להניח אותו על מגבת חמה לידי. עד שהמלית התקררה מספיק למילוי הבצק, הייתי מחסלת חצי מהסיר עם כף. עד היום נדמה לי, שהיא הכינה ממנה תמיד כמות כפולה, כדי שיהיה לי מה ללקק. היום אני מכינה בהשראת המתכון ההוא את “אצבע מתוקה”.

חומרים

לבצק:
למלית פרג:
להברשה:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק יום קודם: מעבדים חמאה וגבינה במיקסר עם וו גיטרה למרקם של קוטג’. מוסיפים קמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.
  2. משטחים לעיגול, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  3. מכינים את המלית: מבשלים את כל חומרי המלית, פרט לתפוח ולצימוקים, 10 דקות על אש קטנה, עד שכל החלב נספג.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים צימוקים. מצננים לחלוטין ומוסיפים תפוח מגורר פנימה.
  5. מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מעבירים למשטח עבודה מקומח בנדיבות, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מניחים רבע ממלית הפרג בשורה לרוחב כל מלבן, ומגלגלים את הבצק מעל המלית לקבלת רולדה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מהדקים את הקצוות של הרולדות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים סוכר לקישוט. אופים חצי שעה עד להשחמה. מצננים מעט ומגישים.
22 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • תמי 23 במרץ 2016 11:13 השב

    כמות הפרג כתובה, בוודאי בטעות, במתכון של הבצק

    • ליאת על השולחן 23 במרץ 2016 11:35 השב

      היי תמי, את צודקת, העברנו את כמות הפרג למלית. תודה שהסבת את תשומת ליבנו 🙂

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *