שמחה לעיד: ממתקי הרמדאן ואיפה קונים אותם
עשויים סולת או קמח חיטה, עלעלים דקיקים של בצק נמס בפה או שערות קדאיף זהובות - מילון המתוקים המלא לימי הרמדאן
כנאפה
עוגת שערות קדאיף מוזהבות ממולאות בגבינת צאן שצריכה להשאיר אחריה שובל חוטי גבינה נמתחים כשאוכלים אותה. בשנים האחרונות יותר ויותר מאפיות מוותרות על צבע המאכל הכתום זרחני ומגישות אותה בצבעה הזהוב הטבעי.
מברומי או בורמה
מהמילה "מברום", כלומר מלופף, מתייחס לכל עוגייה שנראית כמו צינור. עשוי משערות קדאיף. צינור דק ובהיר נקרא בורמה בלורייה.
עיש אל בולבול
בעברית: קן ציפור. עוגיית שערות קדאיף ממולאת בפיסטוקים או באגוזים.
קרקי
קרקר אניס הנחשב למאפה עתיק. במקור היה עשוי משומשום שגידלו בארץ, קמח, שומר ואניס.
מעמול
נראה כמו טבעת ממולאת תמרים ממש כמו הקעק אבל הבצק מכיל סולת. בבתים מוסיפים לבצק מסטיקה (שרף אלת המסטיק) טחונה בעלת ארומה של שרף אורנים.
קעק אל עיד
(בעברית: עוגיות החג). כעכים ממולאים בתמרים, עשויים מקמח חיטה ונחשבים לעוגיות המזוהות ביותר עם הרמדאן. בימי החג מכינים אותם גם במאפיות וגם בבתים המוסלמיים.
קטייף
פנקייק ממולא אגוזים או גבינה.
עוואמה
כדורי בצק שמרים זהובים ורכים, מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר.
קורשללה
מקלות מתוקים עם כמות סוכר יחסית נמוכה. עוגייה מעט ספוגית אבל פריכה שנהוג לטבול בתה מתוק כדי לרכך אותה.
פטיר
(לפעמים נקרא גם קוללאג'). בצק דק שפותחים עם שמן, במילוי קרם סחלב.
כנאפה מוקסארת
כנאפה על בסיס תערובת של אגוזים ובלי גבינה.
הריסי
עוגת סולת בסיסית שאינה מכילה קוקוס. הגרסה המועשרת בקוקוס נקראת בסבוסי.
אסאבע תמר באלסמסם
בצק שומשום ממולא תמרים.
בוראזק
עוגיות דקיקות, בדרך כלל צד אחד שלהן מכוסה בשומשום והשני בפיסטוק.
בקלאווה וורבאת
עוגה משכבות פילו ממולאת בשקדים, בוטנים או פיסטוקים וחתוכה לצורת מעוינים. כשהעוגה חתוכה לצורות אחרות היא לא נקראת בקלאווה. העוגיות החתוכות למלבן, למשל, נקראות וורבאת.
אסאבע פוסתוק
בצק דקיק ומגולגל לגליל שקוף. מבעד לעלי הבצק הדקיקים אפשר לראות את המילוי העשיר בשברי פיסטוקים ירוקים.