הכינו את הקדאיף

מכינים כנאפה בבית

הקינוח האהוב במגוון גרסאות תוצרת בית
מאי 2019

בין אם הוא בגרסה הלבנטינית המסורתית או זו המודרנית, מתוק או מלוח, עם גבינת ג'יבנה, קוטג' או ריקוטה – כנאפה על שולחן האירוח הוא תמיד חגיגה. לפניכם מבחר מתכונים שווים לכנאפה בשלל דרגות קושי.

קפה בסמה. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה בסמה. צילום: אנטולי מיכאלו

קפה בסמה basma coffee

לואי פסטר 5, תל אביב
בית קפה ציורי ונעים ששוכן בירידה לנמל יפו ומתמחה בקליה של תערובות קפה מיוחדות שאותם גם ניתן לרכוש במקום. החלל מלא בעתיקות יפואיות ואותנטיות. המטבח הערבי הוא השולט במקום וכולל מנות כיפיות, כמו קובה וסמבוסק בשרי לצד סנדוויצ'ים וארוחות בוקר. ליד הקפה יש מעמולים וכנאפה מתוצרת בית. ראו מסעדה
יאפה כנאפה. צילום בלק בוקס מדיה
יאפה כנאפה. צילום בלק בוקס מדיה

יאפה כנאפה yaffa knafeh

יאפה כנאפה, הוקם בשנת 2018 בשוק הפשפשים והיה הראשון שהציע כנאפה עם גלידה, בקונספט הטורקי. המקום מתמחה בכנאפה ובבקלאווה, מגישים כנאפה ייחודית הנאפית על גחלים. שבע דקות על הלהבות ותקבלו עוגה שזופה וחלומית מגבינת ג׳יבנה. בנוסף, ניתן להינות גם מטרילטשה, מלבי ומגוון משקאות חמים שמשתלבים נפלא לצד הקינוחים. ראו מסעדה
כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים

גרסה פיקנטית למאפה הפופולרי - ממולאת בחציל ועגבניות מיובשות לצד גבינת פטה ופיסטוקים. רסק עגבניות טריות מחליף את הסירופ למתכון המלא
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

מנדיאנטים של כנאפה

שילוב בין קדאיף מטוגן למטבעות שוקולד, שיוצר שני צדדים לכל מטבע וגם שילוב מרקמים מוצלח וטעים למתכון המלא
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

כנאפה סולת

8 דירוגים
גרסה מסורתית פחות מוכרת לכנאפה: במקום שערות קדאיף מכינים אותה עם סולת. נהוג לפרוס חתיכה ממנה ולהגישה בתוך כעכ למתכון המלא
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כנאפה עם גבינה ביתית

15 דירוגים
גרסאות הכנאפה החביבות עליי הן אלו שבהן שכבת הגבינה שווה כמעט לשכבת שערות הקדאיף (כל יחס אחר הוא תקלה בעיניי) למתכון המלא
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל

חיתוכיות קדאיף עם קרם חלב

המנה הזאת, המכונה עייש אל סראייה, מזכירה את הכנאפה, אך היא מורכבת רק משכבה אחת של קדאיף שעליה יוצקים קרם חלב בשם קישטה למתכון המלא
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד

2 דירוגים
עוגה שתשלח אתכם לטיול מקיף מסביב לים התיכון, עם תחתית קדאיף, תפוחים מקורמלים וקרם שוקולד לבן למתכון המלא
כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות, זעתר ויוגורט

1 דירוגים
ריח הזעתר של מאפי הבצק שאכלנו בבוקר עמד באפנו כשטעמנו כנאפה מתוקה, ואז עלתה בדעתנו גרסה מלוחה של כנאפה זעתר למתכון המלא