חיפוש מתקדם

מפרום

מתכון למפרום
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

כמו הרבה מאכלי עניים גם המפרום הוא דוגמה נהדרת לשלם הגדול מסכום חלקיו. כי מה יש לנו כאן בעצם? תפוחי אדמה, תערובת לקציצות וקצת רוטב. אבל אם תפקידו את המרכיבים האלו בידיה של בשלנית טריפוליטאית טובה, יתרחש קסם.

חומרים

למלית:
לטיגון:
לטיגון עמוק:
לרוטב:
לריפוד הסיר:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המפרום: חותכים תפוחי אדמה לפרוסות אורך בעובי ½2-1 ס”מ. חורצים כל פרוסה באמצע כמעט עד הסוף, כך שנוצר כיס. מניחים את הפרוסות בקערה עם מי קרח ומעט מלח.
  2. מערבבים בקערה את חומרי המלית לתערובת אחידה.
  3. ממלאים בכל כיס תפוח אדמה מתערובת הבשר כמו סנדוויץ’, כך שיקבל גובה בצד הפתוח. מקמחים את הפרוסות.
  4. מערבבים בקערה ביצים, רסק, מים ומלח לתערובת אחידה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים כל סנדוויץ' בתערובת ומטגנים להזהבה. מניחים על נייר סופג. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר שטוח. מוסיפים שום ומטגנים דקה. מוסיפים פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר וכחצי כוס מים ומערבבים.
  7. מבשלים: מרפדים תחתית של סיר רחב בכרוב. מניחים עליו את המפרומים בשכבה אחת, יוצקים מעל את הרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה לריכוך. מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים לפי הצורך.
  8. מגישים חם על מצע של קוסקוס.
21 בפברואר 2016
תגובות

תגובות (1)

  • סופי חכמון 3 בספטמבר 2016 19:50 השב

    מוכנה להזמין למפרום אצלי

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *