גרגירי זהב

קוסקוס

משלבים קוסקוס בסלטים, כתוספות או מכינים אותו בעצמכם
מתכון

מרק לקוסקוס – הועבר לפודיש

views 45,835
אוגוסט 2019

בין אם אתם מכינים אותו מאפס או לא – אפשר לשלב אותו בסלטים, לשדך לצד תבשילים עתירי רוטב ואפילו להכין אותו בגרסה מתוקה.

5 כללים להכנת קוסקוס אינסטנט

  1. מוסיפים נוזל רותח מים, מרק או מיץ עגבניות. חייב להיות רותח, כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות.
  2. מתבלים את הנוזל כדי שהגרגרים יספגו טעם באופן אחיד, כדאי לתבל את הנוזל עצמו.
  3. אידוי משתמשים בכלי שאפשר לכסות או מכסים בניילון נצמד, כדי לתת לאדים לעשות את עבודתם נאמנה.
  4. מוסיפים מעט שומן שמן ארומטי או חמאה – העיקר שיהיה קצת שומן, שימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
  5. מאווררים חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי, כיוון שבהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.

המוציא. צילום: יחצ
המוציא. צילום: יחצ

המוציא

מסעדת המוציא של השף זוכה התוכנית "מאסטר שף", אבי לוי. המסעדה נמצאת בסמוך לשוק מחנה יהודה ועושה כבוד למטבח המרוקאי-אלג'יראי. התפריט מתאפיין בטעמים עשירים, ניחוחות וצבעים, תוך יצירת חוויה תרבותית שמשלבת את ירושלים בצפון אפריקה. ראו מסעדה
גואטה. צילום: בועז לביא
גואטה. צילום: בועז לביא

גואטה gueta

שדרות ירושלים 6, תל אביב
מסעדת גואטה הביתית שוכנת ביפו ומשמרת מסורת בישול ארוכת שנים של מאכלים טריפולטאים שסוד הכנתם עובר מדור לדור. התפריט מציע מנות ענק כמו הקוסקוס והמפרום המפורסמים לצד סלטים אותנטים המוכרים בעדה. ראו מסעדה
קציצות בנאטז' של שף ברק אהרוני, אלנה. צילום: רן בירן
קציצות בנאטז' של שף ברק אהרוני, אלנה. צילום: רן בירן

עכשיו תורו: המטבח התוניסאי העילי של אהרוני מגיע ללב תל אביב

שף ברק אהרוני מתחבר לשורשים התוניסאיים שלו, מעדכן את הטעמים המסורתיים ומכין בריק עם חלמון נוטף ולוקוס וקציצות בנאטז'* לכתבה המלאה
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי.  צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי

1 דירוגים
כשעברתי לגליל התוודעתי לקוסקוס בלאדי (בערבית מָפְתוּל) – שעשוי מבורגול וקמח ומככב בתבשיל כבש בשם מוגרבייה למתכון המלא
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון

הפתעה — בתוך הקציצה הוטמן פרח כרובית קטן, שתודות לגלגול עדין ומתחשב מצליח לשמור על אישיותו ומרקמו למתכון המלא