חיפוש מתקדם

מקרון פיסטוק במילוי שוקולד לבן

מתכון למקרון פיסטוק במילוי שוקולד לבן
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מתכון קל מאוד וחסין מבעיות. אין כאן הקצפה של מרנג, קיפולים וייבוש, אלא גלגול פשוט של בצק.

בשנים האחרונות עוגיות מקרון הפכו לפריטים הנחשקים בקונדיטוריה הצרפתית. למעשה מקרון הוא שם כללי לעוגיות נטולות קמח ושומן, המבוססות על חלבונים, סוכר ואגוזים. יש להן תדמית של עוגיות מסובכות מאוד להכנה, אך המתכון הזה קל מאוד וחסין בעיות. אין כאן הקצפה של מרנג, קיפולים וייבוש, אלא גלגול פשוט של בצק. המקרונים האלה טעימים ככה סתם, וכאשר מצמידים להם מלית שוקולד ופיסטוק – החגיגה בעיצומה.

חומרים

למקרונים:
לקישוט:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המקרונים: קולים פיסטוקים כ-6-5 דקות במחבת יבשה על להבה בינונית עד שהם מזהיבים ומפיצים ניחוח עדין. מצננים לחלוטין.
  2. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. טוחנים את הפיסטוקים לאבקה במעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים שקדים טחונים, סוכר וחלבונים ומערבבים בכף או לשים בידיים לתערובת מעט לחה ודביקה. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים מעט אבקת שקדים.
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של ½2 ס"מ, מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ ומשטחים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ. נועצים על גבי מחצית מהעיגולים כ-3-2 פיסטוקים שלמים לעיטור.
  5. אופים כ-10-9 דקות עד להזהבה קלה מאוד (העוגיות יזהיבו יותר בחלקן התחתון) ומצננים לחלוטין.
  6. מכינים את המלית: ממיסים שוקולד לבן על ביין מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת שוקולד נוזלי ומצננים מעט.
  7. מרכיבים את העוגיות: מסדרים את העוגיות בזוגות לפי גודלן. מורחים על צידן השטוח של העוגיות ללא הפיסטוקים כ-1/2 כפית שוקולד לכל אחת וסוגרים בעוגיות עם הפיסטוקים. מעבירים לקירור לכמה דקות בלבד עד להתייצבות.
  8. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד 4 ימים נוספים.
22 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *