מתכון

אוזני המן בטעם שוקולד במלית חמאת בוטנים

ינואר 2019
2 דירוגים
אוזני המן בטעם שוקולד במלית חמאת בוטנים של תום פרנץ. צילום וסטייליניג: אפיק גבאי
אוזני המן בטעם שוקולד במלית חמאת בוטנים של תום פרנץ. צילום וסטייליניג: אפיק גבאי

שוקולד וחמאת בוטנים הם מהשילובים המנצחים שקיימים, והוא עובד מעולה גם כשמדובר באוזני המן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית קרם חמאת בוטנים

לבצק

למלית קרם חמאת בוטנים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבצק

1

מקציפים את החמאה והסוכר במערבל או במערבל יד, עד שנוצרת תערובת בהירה, קרמית ואוורירית. מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים עד להתאחדות.

2

מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים עד להתאחדות מלאה ועד שנוצר בצק. אם הבצק לא מספיק כהה, מוסיפים עוד כף קקאו.

3

מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים כל חלק לצורת דיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך שעה.

למלית

4

בסיר קטן או במיקרוגל מחממים מעט את החלב. מוסיפים פנימה את הסוכר וחמאת הבוטנים וטורפים עד לקבלת קרם חלק.

למילוי האוזניים

5

רדדים את דיסקית הבצק בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ או מעט יותר. אם הבצק דביק, מקמחים מעט. קורצים עיגולים רבים ככל האפשר מהבצק בעזרת חותכן עוגיות וממלאים כל אחד בכפית גדושה מהקרם. מקפלים וצובטים את הבצק ב-3 נקודות של היקף העיגול כדי ליצור אוזני המן. צובטים היטב את הסגירה כדי שהן לא ייפתחו באפייה.

6

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-12 דקות. מעבירים לרשת לצינון מלא ומגישים.