מתכון

אוזני המן במילוי פרג של מיקי שמו

אוזן המן היא העוגייה הכי מבוקשת בפורים, ומיקי שמו מלמד איך מכינים וגם חושף את הטיפ שיהפוך אותה לנימוחה במיוחד

588,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
אוזן המן במילוי פרג של מיקי שמו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אוזן המן במילוי פרג של מיקי שמו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אוזני המן – לכל המתכונים

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים את הבצק

3

מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים

5

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

6

מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

7

אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

8

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוונים:

מוסיפים לבצק כף פרג שלם (לא טחון). מקבלים בצק מנוקד מקסים, המרמז על המלית שבתוכו.

מוסיפים לבצק 1/2 כפית קינמון.

מלית פיסטוק – מעבדים 3/4 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים) עם 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר, 50 גרם חמאה רכה, כפית מי ורדים וכף קמח במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה.

מלית אגוזים – מחממים 300 מ”ל (11/4 כוסות) חלב, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, 50 גרם חמאה וכף דבש בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מוסיפים 3 כוסות אגוזי מלך טחונים דק ו-1/4 כוס פירורי עוגיות ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד הסמכה. מצננים לטמפ’ החדר.

טיפ: משאירים במרכז כל אוזן המן פתח קטן כדי שהבצק לא ייסדק בזמן האפייה.