החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.
2
מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מכינים את הבצק
3
מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
ממלאים, מעצבים ואופים
5
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
6
מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.
7
אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
8
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
גיוונים:
מוסיפים לבצק כף פרג שלם (לא טחון). מקבלים בצק מנוקד מקסים, המרמז על המלית שבתוכו.
מוסיפים לבצק 1/2 כפית קינמון.
מלית פיסטוק – מעבדים 3/4 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים) עם 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר, 50 גרם חמאה רכה, כפית מי ורדים וכף קמח במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה.
מלית אגוזים – מחממים 300 מ”ל (11/4 כוסות) חלב, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, 50 גרם חמאה וכף דבש בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מוסיפים 3 כוסות אגוזי מלך טחונים דק ו-1/4 כוס פירורי עוגיות ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד הסמכה. מצננים לטמפ’ החדר.
טיפ: משאירים במרכז כל אוזן המן פתח קטן כדי שהבצק לא ייסדק בזמן האפייה.