מתכון

אוזני המן במלית לוטוס

דצמבר 2015
1 דירוגים
אוזני המן במלית לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
אוזני המן במלית לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

ממרח לוטוס הוא חלופה משובחת למילוי של המאפה המסורתי של פורים. ממרח הפלא משתלב גם בבצק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.

2

יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר כ-8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.

מרכיבים את האוזניים ואופים

4

: מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא נוקשה מדי, מחממים אותו לפני כן כמה שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).

5

מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסן משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות.

6

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7

אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.

8

שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.