מתכון

אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים

מרץ 2016
3 דירוגים
אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים
אוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים

בצק פריך וחמאתי ומלית עסיסית ומתוקה - כך אנחנו אוהבים את המאפה הפורימי המסורתי

בצק פריך וחמאתי ומלית עסיסית ומתוקה – כך אנחנו אוהבים את המאפה הפורימי המסורתי. בגרסה שלפניכם ממלאים אותו בקלות במלית תמרים ומשדרגים עם אגוזי מלך, פיסטוקים ומי פריחת הדרים – המלית המסורתית של המעמול, עוגיית הדגל המזרח תיכונית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לעיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים את כל החומרים חוץ מחלמונים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. משטחים מעט את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

2

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מעצבים אוזני המן ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מהדקים את השוליים, כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.

5

אופים 20-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

6

אוזני המן נשמרות עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.