מתכון

אוזני המן במילוי פיסטוק ואמרנה

ינואר 2019
5 דירוגים
אוזני המן במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה של שף קונדיטור ענר צלאל, דלאל. צילום: מאיר כהן
אוזני המן במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה של שף קונדיטור ענר צלאל, דלאל. צילום: מאיר כהן

קבלו את אוזני ההמן המושלמות של דלאל, במילוי פיסטוק ואמרנה. וכל מילה נוספת מיותרת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית קרם השקדים

למלית קרם הפיסטוק

לבצק

למלית קרם השקדים

למלית קרם הפיסטוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבבים את החומרים היבשים במיקסר כחצי דקה. מוסיפים חמאה קרה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם חולי. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהבצק מתחיל להתגבש. לשים מעט, עוטפים בניילון ומניחים לכמה שעות במקרר.

2

מרדדים את הבצק לעובי של כ־2 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 5־6 ס"מ ומניחים לשעה במקרר. בזמן הזה אפשר להכין את המילוי.

לקרם השקדים

3

מקרימים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים ומוסיפים קמח, שקדים טחונים ולבסוף את הרום. שמים במקרר לכמה שעות.

למלית קרם פיסטוק

4

מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד הדובדבנים עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת האוזן

5

מזלפים במרכז העיגול כף מהמילוי ומניחים שני רבעי דובדבן, סוגרים את הבצק לצורת משולש. מצננים שעתיים־שלוש במקרר ומכניסים לתנור ישר מהקירור. מחממים תנור ל- 170 מעלות. אופים עד לקבלת צבע חום זהוב (12־15 דקות). את שאריות הבצק ואת המליות ניתן להקפיא (בנפרד, כמובן).