מתכון

אורז דביק – מתכון בסיסי

9 דירוגים
אורז דביק. צילום: דניה ויינר
אורז דביק. צילום: דניה ויינר

מתכון בסיסי לסטיקי רייז (אורז דביק) עם מרקם נעים, טעם ניטרלי וצבע לבן בוהק. ילדים יאהבו אותו מאוד

מרקם נעים, טעם ניטרלי וצבע לבן בוהק. ילדים יאהבו אותו מאוד. מתכון עקרוני ללא כמויות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את האורז בקערה עם שפע מים במשך לילה או 3 שעות לפחות במים חמים.

2

מסננים ומניחים את האורז בסלסילת אידוי מיוחדת או בכלים אלטרנטיביים.

3

ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו ומניחים בתוכו את הסלסילה. מוודאים שיש 3-2 ס"מ רווח בין הסלסילה למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך ומבריק.

4

הופכים על מגש ומאווררים בתנועות קיפול עדינות, כדי להיפטר מגושים.

5

מעבירים לקערה עמוקה ומגישים, או שומרים מכוסה במקום חמים עד להגשה (לא יותר משעתיים).