מתכון

אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק

דצמבר 2015
אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק. צילום: אילן נחום
אורז ירוק חמוץ עם עלי סלק. צילום: אילן נחום

תוספת מהירה ורעננה, שהולכת נהדר ליד דגים חריפים או תבשילי בשר.

תוספת מהירה ורעננה, שהולכת נהדר ליד דגים חריפים או תבשילי בשר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב 4 דקות או עד שהאורז מלבין והוא חם מאוד ואפילו מתחיל להזהיב.

2

מוסיפים עלי סלק, מלח ופלפל שחור ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומים ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות.

3

מסירים מהכיריים ומערבבים את האורז קלות בעזרת מזלג. מכסים ומשהים ל-5 דקות לפחות לפני ההגשה.

גיוון: במקום עלי סלק אפשר להשתמש בעלי מנגולד