מתכון

אורז ירוק עם פול

פברואר 2019
4 דירוגים
אורז ירוק עם פול של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
אורז ירוק עם פול של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

בתחילת האביב דוכני השוק מתמלאים בפול ירוק צעיר ועדין, ולכן הוא שכיח כל כך במאכלי הפסח של עדות המזרח

לעיראקים יש יחסים מורכבים עם הקטנית הזו: מצד אחד יש במטבח שלהם לא מעט מאכלים עם פול ומצד שני רבים מבני העדה רגישים אליה. אם אתם נמנים עם אותה קבוצה או סתם לא אוהבים פול, תוכלו להחליף אותו בפולי אדממה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום ואת עשבי התיבול הקצוצים ומטגנים 3 דקות עד שהנפח שלהם יורד מעט. מוסיפים אורז ומטגנים דקה-שתיים.

2

מוסיפים פול ומערבבים. יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

3

מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות בסיר סגור. מערבבים בזהירות, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.