הגלנגל הוא קרוב משפחה של הג‘ינג‘ר, ויש לו ארומה ייחודית, שמזכירה לימון ושרף. הוא נמכר מיובש ופרוס בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח. באותן חנויות תמצאו גם עלים מיובשים של קפיר ליים, קרוב משפחתו של הליים המקומי. שימו לב לשיטת האידוי הנהדרת, שמפיקה אורז במרקם מושלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים אורז כמה פעמים בקערה עד שהמים צלולים. מסננים.
2
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים אורז ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עדין עד שהגרגרים שקופים מעט.
3
מוסיפים מים, מלח, קפיר ליים וגלנגל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה ללא מכסה עד שכל המים מתאדים.
4
מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת ומעליה מכסה תואם. מניחים לאורז להתאדות 20 דקות נוספות.