מתכון

אורז משובץ בזרשק

ספטמבר 2019
1 דירוגים
אורז משובץ בזרשק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
אורז משובץ בזרשק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

בזכות הטעם החמוץ מתוק עשבוניים של האורז הזה הוא מתאים לכל

אפשר להכין את המנה מאורז בסמטי או יסמין, את הזרשק אפשר להחליף בכל פרי יבש שאוהבים ואת הפיסטוק באגוז אחר מכל סוג.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה מעל אש בינונית־גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהבצלים מתחילים להתרכך. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לטגן תוך ערבוב תכוף כ־20 דקות עד שהבצל מזהיב.

2

מנמיכים לאש בינונית־נמוכה, מוסיפים 1/4 כפית מלח ומטגנים 15־20 דקות עד שהבצלים מתקרמלים ומשחימים, מדי פעם מערבבים.

3

שוטפים את האורז במסננת עד שהמים ניגרים מהמסננת צלולים (ולא לבנים). מעבירים את האורז לסיר רחב, מוסיפים ½ 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 16־17 דקות. מרימים את המכסה, מוסיפים בצל מטוגן, שמיר, זרשק, פיסטוק, שקדים וקליפת לימון, פלפל שחור, יתר שמן הזית ויתר המלח. מערבבים בעדינות ומגישים.

 

מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות

עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב