מתכון

אורז בסמטי מלא עם קלמנטינות מיובשות ותבלינים

ינואר 2019
3 דירוגים
אורז בסמטי מלא עם קלמנטינות מיובשות ותבלינים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
אורז בסמטי מלא עם קלמנטינות מיובשות ותבלינים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

תוספת או מנה שיכולה לעמוד בפני עצמה: אורז עם עשבים מיובשים, פירות הדר ותבלינים ארומטיים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת עשבים יבשים:

לתערובת עשבים יבשים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את תערובת העשבים היבשים: טוחנים את כל העשבים היבשים במעבד מזון או בבלנדר.

2

ממלאים סיר במים, מרתיחים, מוסיפים מלח ואורז ומבשלים כ־20 דקות. מסננים את האורז ומקפיצים אותו קלות במחבת עם מעט שמן זית.

3

מעבירים את האורז לקערה ומתבלים ב־1 כפית מתערובת העשבים היבשים, מיץ קלמנטינה ומיץ לימון, מלח ופלפל, שמן זית, צ'ילי יבש, קלמנטינות מפולטות וקלמנטינות מיובשות. מערבבים בעדינות ומפזרים שקדים קלויים.