מתכון

אטריות אורז שחורות בטחינה,צנוניות כבושות וקבוקים

מנה עדינה ומעט עוקצנית עם טעמים יפניים

אוקטובר 2019
אטריות אורז שחורות בטחינה, ג'ינג'ר, צנוניות כבושות וקבוקים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
אטריות אורז שחורות בטחינה, ג'ינג'ר, צנוניות כבושות וקבוקים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

את הרוטב אפילו לא צריך לבשל – רק מערבבים עם האטריות ומגישים. אפשר לקצר עוד יותר את ההכנה ולהחליף את הצנוניות המוחמצות בפרוסות קצוצות של ג'ינג'ר כבוש (כזה שמגיע עם הטייק-אוויי של הסושי).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצנוניות כבושות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

כובשים צנוניות

1

מגררים צנוניות על פומפייה דקה ומערבבים עם מירין וחומץ.

מכינים את הרוטב והאטריות ומגישים

2

מערבבים בקערה נפרדת טחינה, שמן שומשום, סויה, מיץ לימון, ג'ינג'ר ופלפל חריף.

3

בינתיים מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים מייד לקערה עם הרוטב ומערבבים מעט.

4

מפזרים מעל עלי כוסברה, בצל ירוק, קבוקים ואת הצנוניות הכבושות ומגישים.