מתכון

אליו אוליו פפרונצ'ינו מאטריות אורז

מרץ 2020
1 דירוגים
אליו אוליו פפרונצ'ינו מאטריות אורז של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אליו אוליו פפרונצ'ינו מאטריות אורז של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הרוטב הכי בסיסי של המטבח הדרום איטלקי מקבל חיזוק של טעם אומאמי ממקור מפתיע

אליו אוליו הוא הרוטב הכי בסיסי והכי צנוע של המטבח הדרום איטלקי, ודווקא משום כך הוא דורש חומרי גלם מעולים: קודם כל שמן הזית, שכאן הוא לא לטיגון, הוא ממש הרוטב. ברוטב האיטלקי גם מי בישול הפסטה משתתפים ונותנים לו נפח ועומק. מכיוון שכאן אין מי בישול (רק השריה), השתמשתי בטריק שלמדתי מהשף אבי שטייניץ — הוספתי קצת נאם פלא, שמעניק טעם אומאמי טבעי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שום ופלפל חריף במחבת עם שמן זית על להבה בינונית כדקה-שתיים עד שהשום מזהיב. מוסיפים מים, מלח, פלפל ותימין (הגבעול כולו) ומקפיצים כמה שניות.

2

מוסיפים אטריות ומקפיצים כ-3 דקות עד שהן שותות את הנוזלים. מוסיפים פרמזן, רוטב דגים ופטרוזיליה ומקפיצים עוד כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומגישים.