מתכון

אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון

אפריל 2019
6 דירוגים
אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר
אמנון בסלרי, כוסברה ומיץ לימון של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר

דגים בלימון הם מנה טבריינית עד כדי כך נפוצה שהיא קיבלה את הכינוי "דגים טברייניים"

כל טבריינית מכינה אותם קצת אחרת אבל העיקרון זהה: קודם מטגנים את הדגים במן עמוק עד הזהבה ואחר כך ממשיכים את הבישול בסיר עם שום, עשבי תיבול והמון מיץ לימון סחוט. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדגים כ־5 דקות עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

2

מערבבים בקערה סלרי, נענע וכוסברה. מחממים 1/2 כוס שמן בסיר רחב על אש בינונית ומטגנים את פרוסות השום כ־15 שניות. מוסיפים מחצית מתערובת הירוקים ומערבבים.

3

מניחים מעל הירוקים את הדגים, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים בשאר עשבי התיבול. מוסיפים כוס מים, יוצקים מעל מיץ לימון, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שהרוטב מסמיך.