מתכון

אנשובי כבושים

יוני 2020
אנשובי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
אנשובי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

הקפידו להצטייד בתבנית גדולה שאפשר לפרוס בה את האנשובי בשכבה אחת

מגישים על לחם קלוי עם קצת חמאה וצ’ילי ירוק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים מלח גס עם סוכר ומפזרים בתבנית גדולה. מניחים אנשובי בשכבה אחת על התערובת עם העור כלפי מטה ומכסים בניילון נצמד. כובשים למשך שעתיים-שלוש מחוץ למקרר.

2

מוציאים את הנתחים מהתבנית, מנערים את עודפי המלח והסוכר ומעבירים לכלי בעל מכסה תואם. מוסיפים אורגנו, תימין, שום ופרוסות תפוז ויוצקים שמן זית לכיסוי. האנשובי מוכנים לאכילה אחרי שעתיים בשמן המתובל. שומרים במקרר עד שבוע.

3

מגישים על פרוסות לחם קלויות ופריכות עם קצת חמאה ופלפל ירוק חריף וקצוץ.