מתכון

אספרגוס צלוי ברוטב טחינה-מיסו

אוגוסט 2019
2 דירוגים
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

כדי לשמור על הטעם העדין של האספרגוס הטיפול בו מינימלי. הרוטב העשיר שמתלווה אליו מוסיף לו מתיקות־חמיצות עדינה

כמויות הרוטב פה גדולות מהדרוש אבל הוא נשמר היטב במקרר והוא טעים עם הכל בערך: ירקות, דגים, עוף ובשר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב טחינה־מיסו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האספרגוס

1

קוטמים 1/2 ס"מ מבסיס האספרגוס. אם המעטפת של הבסיס קשה או סיבית מקלפים בעדינות מתחת לתפרחת ועד הבסיס.

2

מושחים את האספרגוס בשמן זית ומפזרים מעט מלח. צולים בגריל או במחבת פסים משומנת קלות.

מכינים את הרוטב

3

מערבבים משחת מיסו, מירין, סוכר וסאקה בסיר קטן ומרתיחים. ברגע הרתיחה מקטינים את האש, מבשלים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים לרוטב את יתר המרכיבים ומערבבים לאיחוד

4

יוצקים 4 כפות רוטב לכל צלחת הגשה, מניחים מעל 5 אספרגוס, מפזרים פלפל שחור ומגישים.