מתכון

אצבעות חצילים צלויות ברוטב אסיאתי חריף

בפינת הפיוז'ן — חצילים בסגנון אסיאתי

מרץ 2025
אצבעות חצילים צלויות ברוטב אסיאתי חריף של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)
אצבעות חצילים צלויות ברוטב אסיאתי חריף של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)

כדאי להכין יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

חותכים חצילים לאצבעות באורך 10-7 ס"מ ובעובי 2-1½ ס"מ. מזלפים שמן ורוטב צ'ילי מתוק, מפזרים מלח וסוכר, מערבבים לציפוי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.

3

אופים 25 דקות עד שהחצילים מזהיבים ומתרככים.

4

מעבדים את חומרי הרוטב בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.

5

מסדרים את אצבעות החצילים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב מעל בעדינות עד שהחצילים מכוסים. שומרים במקרר

6

לפני ההגשה: מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ.