מתכון

אצבעות תפוחי אדמה

דצמבר 2015
אצבעות תפוחי אדמה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
אצבעות תפוחי אדמה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למיונז מתובל:

לצ'אטני עגבניות:

למיונז מתובל:

לצ'אטני עגבניות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הצ'אטני:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים עגבניות שרי בתבנית ומזלפים 3 כפות שמן זית וחומץ בלסמי. אופים 30 דקות, עד שהעגבניות משחימות מעט.

3

מטגנים בצל וצ’ילי במעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות עם סוכר חום, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, להמסה.

מכינים מיונז מתובל:

4

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומקררים.

מכינים תפוחי אדמה:

5

מחממים תנור ל-160 מעלות. מאדים תפוחי אדמה 4 דקות במיקרוגל בעוצמה המכסימלית. הם צריכים להיות חצי מבושלים, כי התנור יעשה את השאר.

6

מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, בוזקים מלח ים, רוזמרין ושמן זית. אופים 40-30 דקות. מדי פעם הופכים את התפודים, עד שהם רכים, זהובים ופריכים. להגשה מוסיפים מעט מלח ים ורוזמרין.