מתכון

אקלר במלית פטיסייר וניל ותותים

אוקטובר 2019
2 דירוגים
אקלר במלית פטיסייר וניל ותותים של אלון שבו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אוריה גבע
אקלר במלית פטיסייר וניל ותותים של אלון שבו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אוריה גבע

הסוד לאקלר מוצלח הוא שילוב נכון בין שלושת רכיביו

גוף האקלר נותן מסגרת וטעמים ניטרליים; הפטיסייר משובץ תותים ורודים, רך ודשן ועם זאת יציב ולכן לא בורח מהפחזנית לאחר הביס הראשון; ציפוי הגלסאז' הוורוד והמבריק מרמז על סוג המלית, משלים את המראה האלגנטי ומוסיף עוד רובד טעמים.

להכנת המתכון-  15 אקלרים מוכנים ואפויים.

גיוון – מצפים את האקלר בגנאש תות: מביאים לרתיחה 100 גרם מחית תות בסיר. שמים 250 גרם שוקולד לבן קצוץ ו- 2 גרם ( 1/2 כפית) צבע מאכל אדום בקערה ויוצקים עליהם את המחית החמה. משהים דקה ומעבדים לתערובת אחידה בעזרת מוט ריסוק ידני. מצננים מעט. יוצקים את הגנאש לכלי שטוח וטובלים בו את החלק העליון של כל אקלר. מניחים על נייר אפייה נקי או על רשת ומשהים דקה-שתיים עד שהציפוי מתייצב. ממלאים כפי שמוסבר במתכון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם פטיסייר וניל עם תותים

לגלסאז' ורוד

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם פטיסייר

1

מביאים חלב עם וניל לסף רתיחה בסיר.

2

טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור בקערה. מוסיפים בהדרגה 1/3 מתערובת החלב לחלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים ניילון נצמד צמוד לקרם ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את הגלסאז' ומצפים

4

שמים ג'לטין בקערה קטנה, יוצקים מים ומערבבים. ממתינים 5-4 דקות עד שהג'לטין סופח את המים.

5

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מחית תות וגלוקוזה בסיר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים לתערובת אחידה.

6

שמים שוקולד לבן, פונדנט וצבע מאכל בכלי גבוה. יוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה וממתינים דקה-שתיים. טוחנים עם מוט ריסוק ידני לתערובת אחידה.

7

מסננים במסננת דקה ומצננים ל-25 מעלות.

8

פורסים את האקלרים לאורכם בסכין משוננת. יוצקים את הגלסאז' לצלחת שטוחה וטובלים בו את החלק העליון של כל אקלר. מניחים על נייר אפייה נקי או על רשת. משהים 15-10 שניות עד שהגלסאז' מתייצב.

ממלאים, מרכיבים ומגישים

9

טורפים את הפטיסייר עם מטרפה ידנית חצי דקה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים קוביות תות ומערבבים אותן בעדינות לתוך הקרם.

10

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 14-10 מ"מ. מזלפים קרם על החלק התחתון של כל אקלר, סוגרים עם החלק העליון, מקשטים בנשיקות ומגישים.

11

אם לא מגישים מייד, אפשר לשמור במקרר עד 4 שעות לאחר ההרכבה ולהוסיף את נשיקות המרנג בסמוך להגשה.