מתכון

ארטיקים ביתיים

2 דירוגים
ארטיקים ביתיים של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין . צילום: איילון פז. סגנון: רותם ניר
ארטיקים ביתיים של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין . צילום: איילון פז. סגנון: רותם ניר

ארטיקים מושקעים עם תגבור של גלידה. כל פירות העונה יכולים להשתתף בחגיגה אחד-אחד או בערבוביה

שימו לב! אל תתפתו לוותר על הכנת הסירופ – הוא אחראי להקפאה האחידה של הארטיקים וגם מקל על חילוצם מהתבנית. כמות הסירופ שמופיעה כאן גדולה מכפי שנחוץ למתכון – את השאר שומרים בקירור לסיבוב הארטיקים הבא. תבניות ארטיקים קונים בסופר ובחנויות לכלי בישול, אבל אפשר לאלתר גם עם כוסות חד-פעמיות צרות וארוכות. מניחים את המקל כשהנוזל מתחיל לקפוא אבל לא כשהוא לגמרי קפוא.

גיוון: מכינים את הארטיקים עם פירות יער (אוכמניות, פטל), אך יש לסנן אותם לאחר הריסוק, כדי להיפטר מהזרעים הקטנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

מבשלים את המרכיבים כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסירופ בסמיכות של דבש דליל. מצננים ומסננים.

מכינים את הארטיקים

2

טוחנים את הפירות והג'ינג'ר במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. מוסיפים גלידה ו-3/4 כוס סירופ ומעבדים שוב עד שנוצרת תערובת אחידה.

3

מחלקים לכוסיות או לתבניות קרטיבים ומקפיאים 4 שעות לפחות. אם משתמשים בכוסיות, מניילנים אותן לפני מזיגת התערובת ומקפיאים כשעה לפני נעיצת המקלות, כדי שהתערובת תתקשה מעט והמקלות יישארו יציבים.

עוד 3 שדרוגים לפירות של קיץ
ענבים קפואים מורידים את הענבים מהזמורות, מניחים בקופסה ומקפיאים. מגישים חצי קפוא — הענבים הופכים לסוכריות של סורבה. אפשר גם לרסק לגרניטה ולהוסיף ליקר פיג'לינג וקרח.
רוטב חלב קוקוס לימוני מתבלים כוס חלב קוקוס ב 3- כפות סירופ סוכר מתובל )ראו במתכון לארטיקים הביתיים בעמוד זה(. יוצקים על קוביות מלון ומגישים קר.
תאנים עם בלסמי משתמשים בבלסמי מיושן או מצמצמים כוס בלסמי עם 2 כפות סוכר עד שהוא מגיע למחצית הנפח המקורי ומקבל מרקם של סירופ. חוצים תאנים או חותכים לרבעים ומזלפים מעל בסמוך להגשה.