מתכון

ארטישוק צרוב עם איולי ארטישוק

מרץ 2019
5 דירוגים
ארטישוק צרוב עם איולי ארטישוק של שף אסף שנער. צילום: רן בירן
ארטישוק צרוב עם איולי ארטישוק של שף אסף שנער. צילום: רן בירן

את עונת הארטישוקים חייבים לחגוג! בוחרים ארטישוקים קטנים (הם צעירים מהגדולים) עם רגל נוקשה אך לא סיבית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאיולי ארטישוק:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ארטישוקים:

1

שמים בסיר את הארטישוקים, מכסים במים ומוסיפים מיץ לימונים ומלח. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שהארטישוקים מתרככים - בודקים אם סכין ננעצת בקלות בתחתית. מסננים ומצננים.

2

חותכים את הארטישוקים לרבעים. אם הם שעירים מוציאים את השערות הפנימיות בעזרת כפית (אם הם צעירים לא יהיו שערות). 

מכינים איולי ארטישוק:

3

מעבדים את כל מרכיבי האיולי מלבד השמן במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. מזלפים בקצב איטי מאוד את שמן הארטישוק תוך כדי עיבוד עד לקבלת מרקם קרם עדין. אם הממרח סמיך מדי מזלפים מעט מים, ואם הוא דליל מדי מוסיפים עוד שמן בזילוף איטי. מתקנים תיבול.

צורבים את הארטישוקים ומגישים:

4

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הארטישוקים מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. 

5

מסדרים את הארטישוקים בצלחת הגשה ומגישים עם האיולי, חצי לימון ומעט מלח אטלנטי.

מטבח שנולד מהחיבור לקרקע. שף אסף שנער מכיר את חומרי הגלם שלו ממש מקרוב – מעבד מזון, המדור של אלון הדר

עוד מתכונים מקומיים של שף אסף שנער: שוק טלה קונפי עם סלסה ירוקה; קרפצ’ו כבד טלה; ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה