מתכון

אריסה

דצמבר 2018
1 דירוגים
פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
פלפלים מיובשים ומשומרים בשמן זית של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

האריסה משמשת כממרח, אך יכולה להשתלב גם במנות עוף (נסו למרוח שניצלים באריסה לפני הטיגון), בסלטים ובמנות דגים

הבסיס של האריסה הוא פלפלים מיובשים. אם תייבשו אותם לבד תיהנו גם מהתהליך וגם מהתוצרים, אבל אפשר גם לקנות פלפלים מיובשים מתוקים בשווקים ובחנויות תבלינים. מומלץ לטחון אותם במטחנת בשר, אבל גם מעבד מזון יעשה את העבודה.

לצנצנת בנפח 500 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קוטמים את עוקץ הפלפלים ומנקים מגרעינים (רצוי לעבוד עם כפפות).

2

משרים את הפלפלים במים רותחים כשעה - מניחים על הפלפלים משקולת (סיר או קערה). מסננים.

3

מניחים את כל החומרים למעט השמן במטחנת בשר או במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה.

4

מניחים את המשחה בקערה, מוסיפים שמן ומערבבים בכפות הידיים (עם כפפות!) עד שהאריסה בעלת מרקם אחיד. מתקנים תיבול.

5

מעבירים לצנצת מעוקרת, יוצקים שמן מעל האריסה, סוגרים ושומרים במקרר.