מתכון

באטר צ'יקן של מסעדת מינה טומיי

אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

פרגיות עטופות ברוטב קרמי ועשיר בתבלינים שמותאם במיוחד לחך הישראלי

שף משה בדישי: "המנה המקורית חריפה מאוד. כשהתאמתי אותה לחך הישראלי מיתנתי את החריפות, אבל אם תרצו לנסות את המתכון ברמת החריפות המקורית – הוסיפו למרינדה 2 כפיות שאטה."

לף בראון היא בירת מנזרים בלגית כהה, עמוסה טעמי קפה קלוי. גופה מלא ועומד נהדר מול החריפות של המנה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה:

לצ'אטני תמרהינדי:

לצ'אטני נענע:

להגשה:

למרינדה:

לצ'אטני תמרהינדי:

לצ'אטני נענע:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומשהים למשך לילה במקרר.

מכינים צ'אטני תמרהינדי:

2

 מערבבים מחית תמרהינדי ומים בקערה קטנה לרוטב חלק. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. נשמר עד שבוע בכלי אטום במקרר.

צולים פרגיות:

3

 מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

משפדים את קוביות הפרגיות על שיפודי עץ (4 יחידות על כל שיפוד) ומסדרים בתבנית.

5

צולים 20-15 דקות עד שהבשר צלוי היטב. הופכים את השיפודים מדי פעם בזמן הצלייה.

מכינים צ'אטני נענע: 

6

סמוך להגשה שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

7

מרכיבים את המנה ומגישים: מורחים מעט צ'טני נענע על לאפה ומניחים עליה 2 שיפודי פרגיות. מפזרים מעט בצל ועלי חסה מעל ומגישים לצד המנה קעריות של צ'אטני תמרהינדי וצ'אטני נענע.

קוריאני, יפני, הודי, וייטנאמי ותאילנדי נפגשים במסעדה – זה נשמע כמו תחילתה של בדיחה, אבל הפעם מדובר בתפריט של רשת המסעדות "מינה טומיי". שני סניפיה (אחד בתל אביב והשני בחיפה) מעוצבים בגרנדיוזיות חיננית, בהשראת האסתטיקה האסיאתית. השף משה בדישי, שמוביל את המסעדות, שואב השראה משלל מטבחי המזרח הרחוק ומוסיף פרשנות אישית.