מתכון

באן מי בטן חזיר

מרץ 2020
2 דירוגים
באן מי בטן חזיר של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
באן מי בטן חזיר של אייל ושי קיצ'ס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

תבשיל בטן חזיר בבישול ארוך עם פלפל שאטה וכוכבי אניס

את התבשיל שעומד בלב הסנדוויץ’ הווייטנאמי אפשר להכין גם מבטן חזיר וגם מספריבס — אלה נתחים קרובים ולכן דומים מאוד בטעמם. בשר הבטן שומני יותר ויוליד מנה יותר עשירה. שלא כמו בשר בקר, המלחה של בשר חזיר לא מקשה אותו, להיפך: הבשר המומלח מסוגל לספוח אליו יותר מנוזלי הבישול והופך לרך ועסיסי.

4 כריכים מ-2 בגטים חצויים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למשרה מלח

לבישול

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

משרים ומבשלים את הבשר

1

מערבבים את חומרי המשרה עד שהסוכר והמלח נמסים במים. מוסיפים את הבשר ומשרים שעתיים במקרר.

2

מלהיטים מחבת משומנת. מוציאים את הבשר מהמשרה ומנערים כדי להיפטר מהנוזלים. צורבים את הבשר במחבת 4-3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל גוון זהוב.

3

מעבירים את הבשר לסיר המתאים לגודלו, מוסיפים תבלינים ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים.

4

מעבירים את הבשר לקופסה אטומה ומקררים במשך לילה (השהות במקרר מקלה מאוד על החיתוך).

סמוך להגשה צורבים את הבשר ומרכיבים את הכריך

5

מלהיטים מחבת משומנת, פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ וצורבים כדקה מכל צד.

6

מורחים צד אחד של הבגט ברוטב צ’ילי חריף וצד שני במיונז. מניחים גזר מוחמץ, בשר, כוסברה, כרוב מוחמץ, בצל ירוק, פלפל חריף ובצל סגול.