מתכון

באן "פולד מיט" אסיאתי

לחמניות אסיאתיות מאודות במילוי בשר - אל תוותרו על הכנת לחמניות תוצרת בית

ינואר 2016
באן "פולד מיט" אסיאתי. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
באן "פולד מיט" אסיאתי. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

לפני הכנת המנה דואגים להכין: באו – לחמניות שמרים מאודות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל בקר:

לטיגון:

לרוטב ברביקיו מיסו:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות. משמנים מחבת כבדה ומלהיטים אותה היטב. צורבים את הנתח כ-3 דקות מכל צד עד שצבעו מתכהה.

2

מעבירים את הנתח לסיר שמתאים לגודלו ומוסיפים גזר, בצל, פלפל שאטה, ג’ינג’ר, מירין וסויה. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך מאוד. באמצע הבישול הופכים את הנתח. בודקים מדי פעם שהנתח מכוסה עד מחצית גובהו בנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מעט מים. מצננים.

3

מניחים את הבשר על קרש חיתוך וחותכים לחתיכות של 2 ס”מ אנכית לסיבים. מפוררים את הבשר עם הידיים. הבשר יישמר בכלי סגור במקרר 3 ימים.

מכינים את רוטב הברביקיו-מיסו:

4

יוצקים רוטב ברביקיו, מחית מיסו ומים לסיר קטן וטורפים על להבה נמוכה 4-3 דקות. נזהרים לא להביא לרתיחה. מצננים. הרוטב יישמר בצנצנת במקרר 4-3 ימים.

מרכיבים את הסנדוויץ’:

5

מורחים את שני צידי הלחמנייה ב-1/2 כף רוטב, מניחים עלה חסה, מפזרים בשר ומעליו עוד כפית רוטב ומלפפונים חמוצים.