לפני הכנת המנה דואגים להכין: באו – לחמניות שמרים מאודות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל בקר:
לטיגון:
לרוטב ברביקיו מיסו:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות. משמנים מחבת כבדה ומלהיטים אותה היטב. צורבים את הנתח כ-3 דקות מכל צד עד שצבעו מתכהה.
2
מעבירים את הנתח לסיר שמתאים לגודלו ומוסיפים גזר, בצל, פלפל שאטה, ג’ינג’ר, מירין וסויה. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך מאוד. באמצע הבישול הופכים את הנתח. בודקים מדי פעם שהנתח מכוסה עד מחצית גובהו בנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מעט מים. מצננים.
3
מניחים את הבשר על קרש חיתוך וחותכים לחתיכות של 2 ס”מ אנכית לסיבים. מפוררים את הבשר עם הידיים. הבשר יישמר בכלי סגור במקרר 3 ימים.
מכינים את רוטב הברביקיו-מיסו:
4
יוצקים רוטב ברביקיו, מחית מיסו ומים לסיר קטן וטורפים על להבה נמוכה 4-3 דקות. נזהרים לא להביא לרתיחה. מצננים. הרוטב יישמר בצנצנת במקרר 4-3 ימים.
מרכיבים את הסנדוויץ’:
5
מורחים את שני צידי הלחמנייה ב-1/2 כף רוטב, מניחים עלה חסה, מפזרים בשר ומעליו עוד כפית רוטב ומלפפונים חמוצים.