מתכון

בויאבז פירות ים

דצמבר 2019
1 דירוגים
בויאבז של שפית אביבית פריאל. צילום: שני בריל
בויאבז של שפית אביבית פריאל. צילום: שני בריל

הכנת המרק מתחלקת לשני שלבים: הכנת ציר (מאוד פשוט) ועל הבסיס שלו הכנת מרק מתובל בפסטיס, קליפות תפוז ותימין

פירות ים ונתחי דג מצטרפים ממש לקראת ההגשה. אם לא מצאתם מולים טריים אל תחליפו בקפואים – פשוט וותרו עליהם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר דגים

למרק

לממרח רוי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ציר

1

מניחים את כל הירקות בסיר גבוה ומוסיפים 5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את האדרות והראשים. מביאים שוב לרתיחה, מקפים את הקצף שמצטבר על פני המים. מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות ללא כיסוי. מקררים ומסננים.

מכינים מרק

2

מטגנים קוביות בצל, גזר, תפוח אדמה ושומר ושום בשמן זית כ-4-3 דקות מעל להבה בינונית לריכוך חלקי, מידי פעם מערבבים. מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות וקמצוץ זעפרן ומטגנים תוך ערבוב כדקה עד שהירקות נעטפים ברסק, מוסיפים קוביות עגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהעגבניות מתפרקות ומקבלות גוון כהה יותר.

3

יוצקים פסטיס למצקת, מציתים אותו ויוצקים לסיר. מחכים שהלהבה תיכבה ואז מגרדים היטב את תחתית הסיר בעזרת כף עץ. מוסיפים 3 ליטר ציר דגים, קליפת תפוז, מלח, פלפל, שחור ותימין. מבשלים 40 דקות. מסירים מהאש, מצננים מעט וטוחנים עם בלנדר מוט.

מכינים ממרח רוי

4

טוחנים חלמונים עם פלפלים ושום במעבד מזון, יוצקים בהדרגה שמן עד שנוצר מיונז סמיך. מתבלים במלח ופלפל.

מגישים

5

מחממים את המרק הטחון, מוסיפים לסיר פילה דגים, שרימפס, טבעות קלמרי, מולים וקוביות תפוחי אדמה, מבשלים 5 דקות ומגישים לצד לחם כפרי וממרח רוי.