מתכון

בורקיטס חציל קלוי

ינואר 2016
2 דירוגים
בורקיטס חציל קלוי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
בורקיטס חציל קלוי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סבתא אינס לא אהבה להכין סתם בורקס. כשכבר לא היה לה כוח בידיים, היא לימדה אותנו לעשות בורקיטס "פלישקוס"

פלישקוס, בספניולית "צביטות", הוא למעשה הצורה בה סבתא היתה מהדקת את שולי הבצק לצורת בורקיטס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

יוצקים לקערה גדולה שמן ומים, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה ולשים.

מכינים מלית

2

מרוקנים חצילים וקוצצים את התוכן, מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה בולגרית ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות.

ממלאים ואופים

4

יוצרים מהבצק 50 כדורים, מרדדים מעט כל עיגול ומניחים במרכזו כף מהמלית. סוגרים את העיגול וצובטים את שני הקצוות, לסגירה מלאה.

5

אופים את הבורקס כ-25 דקות.