מתכון

בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה

ינואר 2019
4 דירוגים
בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

גרסה חורפית של בורקס המוגש חם עם הרבה רוטב מעל

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים פטריות, כרשה ועשבי תיבול תוך כדי ערבוב 3־4 דקות. מוסיפים כבדים, מלח ופלפל שחור וצולים 8־10 דקות עד למידת העשייה הרצויה. מוסיפים יין אדום ומערבבים נמרצות. מסירים מהאש ומצננים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 20 ס"מ על 10 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את מלבני הבצק כ־20 דקות. מוציאים, מברישים בחלמון ואופים עוד 10 דקות עד הזהבה.

3

פותחים כל מלבן בצק באמצע וממלאים בתערובת הכבדים והפטריות. מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר במחבת.