מתכון

בייבי מטיאס על לחם שאור עם שמנת חמוצה וביצה קשה

המנה הזו מדגימה בדיוק את השילוש שמאחורי המטבח היהודי: חומרים פשוטים, טעמים חזקים והרבה תשוקה

אוקטובר 2021
בייבי מטיאס על לחם שאור עם שמנת חמוצה וביצה קשה של אייל שני, “צפון אברקסס” (צילום: אילון פז)
בייבי מטיאס על לחם שאור עם שמנת חמוצה וביצה קשה של אייל שני, “צפון אברקסס” (צילום: אילון פז)

אייל שני את המנה הזו עם קרם פרש, שמאזן ומעדן את טעמיו העזים של הדג הכבוש. מניחים על לחם שאור איכותי (שנאפה במקום) ומוסיפים בצל, מלפפון וביצה קשה קצוצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל-4 מנות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מורחים לחם בשמנת חמוצה. מניחים על כל פרוסה כמה רצועות בצל לבן וכמה פרוסות מלפפון. מניחים עליהם חצי פילה מטיאס ומפזרים ביצה קצוצה.

2

מניחים בצלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים פלפל חריף ומלח ים. מגישים לצד גבעולי בצל ירוק.