מתכון

שקדי עגל וקרם ליה

הופכים את שומן הטלה (ליה) לקרם עשיר

1,225 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בייגלה ירושלמי עם שקדי עגל וקרם ליה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
בייגלה ירושלמי עם שקדי עגל וקרם ליה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

איך מטגנים שקדי עגל?
אסף שטרן משתמש בשקדי עגל תחתונים, שאפשר לצלות אותם בלי לקלוף או לחלוט מראש. מתבלים את שקדי העגל במלח ופלפל וצורבים אותם על גריל לוהט או במחבת פסים עם מעט שמן מכל הצדדים (4 דקות טיגון בסך הכל). מעבירים את השקדים לתנור שחומם ל-220 מעלות ל-5 דקות נוספות כדי שייצלו גם בפנים.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת ובינתיים פורסים את הליה לפרוסות.

2

צורבים את הפרוסות דקה וחצי מכל צד עד הזהבה (במהלך הטיגון הליה תאבד כמחצית מנפחה).

3

טוחנים את הליה בבלנדר עם יתר המרכיבים למחית אחידה. שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד שבועיים.