מתכון

ביף וולינגטון – הגרסה המקוצרת

גרסה מהירה וקלה להכנה של המנה הבריטית המפורסמת, בכמויות לבנאדם אחד. כי אין סיבה לא ליהנות מאוכל טוב גם אם אתם מבשלים רק לעצמכם

ספטמבר 2024
ביף וולינגטון:, גרסת הסינגל. מתוך הספר "סולו". צילום דניאל לילה
ביף וולינגטון:, גרסת הסינגל. מתוך הספר "סולו". צילום דניאל לילה

לפני שאתם מדפדפים הלאה רק כי חלפה בראשכם מחשבת כפירה בנוסח "למי יש זמן ואנרגיה להכין לעצמו ביף וולינגטון בבית?" – עצרו! לא דרוש פה הרבה יותר זמן מאשר זה שדרוש להכנת חביתה וסלט (סלט קצוץ דק-דק אבל סלט) ובטח שלא יותר אנרגיה. גרסת הוולינגטון סולו קלה, ידידותית וכשרה (איך כשרה? מחליפים את בצק העלים בפילו ידידותי שגם מקצר זמנים) ויש לה את אותו לוק הורס ועושר טעמים.

המתכון לקוח מתוך הספר "סולו – ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית".
>> לעוד פרטים על הספר

סולו – ספר הבישול לאדם היחיד. צילום: דניאל לילה
סולו – ספר הבישול לאדם היחיד. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדוקסל פטריות

לצלייה ולהרכבה

אופן ההכנה

לפני שמתחילים:

1

מוציאים את נתח הבשר מהמקרר. הצלייה שלו תהיה אחידה ואיכותית יותר אם הוא ישב על השיש כחצי שעה ויגיע לטמפרטורת החדר. בקיץ זה ייקח קצת פחות זמן.

מכינים את דוקסל הפטריות:

2

שמים שתי כפות שמן זית, בצל ושום במחבת ומאדים כחמש דקות על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים 8-6 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים שהגירו הפטריות מצטמצמים לחלוטין והן משחימות מעט.

3

מתבלים ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וסירופ מייפל ומערבבים. יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לחלוטין. בסוף הבישול התערובת צריכה להיות עסיסית אבל לא רטובה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור. מצננים מחוץ למקרר עד שהתערובת נעימה למגע.

צורבים את הבשר, מרכיבים את המנה ואופים:

4

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

משמנים את נתח הבשר בכף שמן זית משני הצדדים ומתבלים במלח אטלנטי ובפלפל שחור.

6

יוצקים כף שמן זית למחבת וצורבים את הנתח המתובל על להבה בינונית דקה-שתיים מכל צד עד שהוא משחים קלות. מוציאים מהמחבת ומצננים 5 דקות מחוץ למקרר.

7

חוצים דפי פילו לרוחבם. מברישים כל דף בשמן זית ומניחים אותם אחד על השני לקבלת מערום של 6 חצאי דפי פילו משומנים. מסדרים על דף הפילו העליון מחצית מדוקסל הפטריות בצורת ריבוע או מלבן, פחות או יותר בגודל של נתח הבשר. מניחים על הדוקסל את הנתח ומכסים במחצית השנייה של הדוקסל. מהדקים את הדוקסל לבשר ככל האפשר. מקפלים את שולי דפי הפילו על הבשר (אחד מעל השני) ומניחים את החבילה בתבנית עם התפר כלפי מטה.

8

מברישים את חבילת הפילו בשמן זית ואופים 17-15 דקות עד שהבצק שחום וזהוב. מעבירים את המאפה לרשת צינון וממתינים 10 דקות לפני שפורסים ואוכלים.