מתכון

ביצה עלומה – מתכון בסיסי

אוגוסט 2019
3 דירוגים
ביצה עלומה - מתכון בסיסי של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
ביצה עלומה - מתכון בסיסי של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

למרות החשש של רבים, הכנת ביצה עלומה בבית היא לא דבר מסובך הדורש טכניקה מורכבת. מיכל מוזס מסבירה כיצד עושים זאת

מתחילים עם ביצה אחת, ואחרי שתופסים ביטחון כבר אפשר לזרוק כמה לתוך הסיר. טיפ חשוב: אחרי שליקה של חמש ביצים המים מתחילים להעכיר, וכדאי להחליף אותם ולהתחיל מהתחלה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים מים לסף רתיחה בסיר, ממליחים קלות ומוסיפים 3 כפות חומץ.

2

משמנים קערה קטנה (או ספל) במעט שמן ושוברים לתוכה ביצה טרייה.

3

יוצרים מערבולת במרכז הסיר בעזרת כף ויוצקים בעדינות את הביצה למרכזה. שולקים 5-3 דקות עד שהחלבון נקרש ועוטף את פני החלמון בשכבה דקיקה. מדי פעם יוצרים תנועות סיבוביות במים בעזרת כף, כדי שהביצה לא תידבק לתחתית הסיר.

4

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מיישרים את זנבות החלבון בעזרת מספריים של מטבח.

5

חוזרים על הפעולות עם שאר הביצים עד שהמים מעכירים.