מתכון

ביצים ממולאות

מרץ 2019
7 דירוגים
ביצים ממולאות של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני
ביצים ממולאות של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני

המתכון של איילת לטוביץ' לביצים ממולאות בהשראת הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס, הפעם בגרסה לבוגרים יותר

המתכון הראשון שהכנתי היה מתוך הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס. אני מצדיעה לאישה הזאת, שתרמה בזמנו הרבה חדשנות ומודרניות למטבחים הביתיים בארץ, ואני מעריצה את הספר הזה בזכות האופן שבו הוא כתוב, ובזכותו ילדה בת 8 (אני) הצליחה לשמח את אימא שלה ביום האם. הנה המתכון שלי לביצים ממולאות, הפעם בגרסה לבוגרים יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הביצים עד שהן קשות, מצננים,

2

מקלפים, חוצים בעדינות ומעבירים את החלמונים לקערה. שומרים את חצאי החלבונים בצד.

3

מועכים במזלג את החלמונים ומערבבים עם צלפים, נוזל הצלפים, מיונז, כבד דגים, מלח ופלפל ומחצית מכמות העירית.

4

ממלאים את חצאי החלבונים בתערובת ובוזקים עירית מעל.