מתכון

ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובת תבלינים

אוקטובר 2019
1 דירוגים
ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובות תבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ביצי בורי צלויות עם לימון, שמן זית ותערובות תבלינים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הן מוכרות בעיקר כבסיס לאיקרה או כבוטרגה, אבל הן נהדרות לאכילה אחרי המלחה קלה ובישול ברוטב פשוט

לרוב לא מבשלים ביצי דגים ואפילו די נרתעים מהן. הן מוכרות בעיקר כבסיס לאיקרה או כבוטרגה (כשהן משומרות במלח ועטופות בשעווה), אבל הן נהדרות לאכילה אחרי המלחה קלה ובישול ברוטב פשוט. בניגוד למה שחושבים הן לא דורשות מיומנות גדולה או טיפול מקדים מורכב. כאן צרבתי את ביצי הדג בשמן זית עם שום, צ'ילי ופטרוזיליה. אחרי הצריבה אפשר לפרוס לעיגולים דקים, לשלב בסלט או לאכול עם לחם שאור טרי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים ביצי דגים בצלחת שטוחה מרופדת במגבת נייר. בוזקים מעל כל יחידה כף מלח גס ומניחים לייבוש כ־20 דקות. מסירים את המלח בעזרת מגבת נייר.

2

מחממים שמן זית ושיני שום במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כ־10 דקות עד שהשום מתרכך. מוסיפים למחבת את ביצי הדג, זרעי כוסברה, פלפל צ'ילי ופטרוזיליה וצורבים על להבה בינונית, 3 דקות מכל צד. מפזרים פפריקה ומלח ים, יוצקים 1/2 כוס מים חמים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, פורסים ומגישים