מתכון

ביצ'ק – כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת

2 דירוגים
ביצ'ק - כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
ביצ'ק - כיסני בצק בוכריים ממולאים בדלעת של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

במטבח הבוכרי טעם הכבש הוא התבלין האהוב ביותר - אותו החלפתי במבחר תבלינים

במלית המקורית של הביצ'ק הבוכרים מוסיפים לדלעת גם 100 גרם בשר כבש טחון. אני מעדיפה לתבל את הבצק וגם את הדלעת בתערובת ראס אל-חנות, שמחמיאה לטעמיה של הדלעת ונותנת להם עומק של תבשיל ארוך בישול.

להכנת המתכון מתחילים לילה מראש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית דלעת

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שמרים, סוכר וראס אל-חנות במיקסר עם וו לישה במשך דקה. מוסיפים שמן ומים קרים ומערבלים 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועד לילה.

מכינים את המלית

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מערבבים קוביות דלעת עם 2 כפות שמן זית ותבלינים.

4

אופים את הדלעת 40 דקות או עד לריכוך.

5

בינתיים מטגנים בצל בשמן הנותר על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות להזהבה.

6

מועכים את הדלעת במזלג, מוסיפים את הבצל המטוגן ושום, טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים ואופים

7

מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים 2 תבנית בנייר אפייה.

8

מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.

9

מניחים במרכז כף גדושה של מלית ומקפלים את הבצק משלושה קצוות כלפי המרכז לצורת משולש (כמו שסוגרים אוזן המן). מניחים בתבנית עם התפרים כלפי מטה, מברישים בביצה ומפזרים קצח.

10

אופים 30 דקות עד שהבצק זהוב.