מתכון

בית לזית

חטיפי זיתים שהילדים ייהנו להכין בעצמם

216,482 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
בית לזית. צילום: דניאל לילה
בית לזית. צילום: דניאל לילה

זיתים עטופים בבצק מלווים את ילדי ישראל מאז שנות ה-70. בגרסה של בת חן הבצק פריך יותר כי היא מחליפה את החמאה בשמן. הילדים ייהנו לא רק לאכול, אלא גם להכין בעצמם את הכדורונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.

3

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום.

4

אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.

5

שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 חודשים בהקפאה. מפשירים שעה בטמפ’ החדר ומחממים 3 דקות ב-180 מעלות.