זיתים עטופים בבצק מלווים את ילדי ישראל מאז שנות ה-70. בגרסה של בת חן הבצק פריך יותר כי היא מחליפה את החמאה בשמן. הילדים ייהנו לא רק לאכול, אלא גם להכין בעצמם את הכדורונים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.
3
מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום.
4
אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.
5
שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 חודשים בהקפאה. מפשירים שעה בטמפ’ החדר ומחממים 3 דקות ב-180 מעלות.