מתכון

בית לזית

נובמבר 2016
6 דירוגים
בית לזית. צילום: דניאל לילה
בית לזית. צילום: דניאל לילה

חטיפי זיתים שהילדים ייהנו להכין בעצמם

זיתים עטופים בבצק מלווים את ילדי ישראל מאז שנות ה-70. בגרסה של בת חן הבצק פריך יותר כי היא מחליפה את החמאה בשמן. הילדים ייהנו לא רק לאכול, אלא גם להכין בעצמם את הכדורונים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.

3

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום.

4

אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.

5

שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 חודשים בהקפאה. מפשירים שעה בטמפ’ החדר ומחממים 3 דקות ב-180 מעלות.