מתכון

בלינצ'ס גבינה וריבת משמשים

מאי 2020
בלינצ'ס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
בלינצ'ס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

בלינצ'ס בלי התחכמויות. תוספת של ריבת משמשים למלית הופכת אותם למותאמים לעונה. כיפיים ליד הקפה או כקינוח קל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה

למילוי

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בלילה:

1

מערבבים בבלנדר או בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הבלילה לבלילה אחידה.

2

מחממים מחבת קטנה (בקוטר של כ-8 ס"מ) עם תחתית מונעת הדבקה מעל להבה בינונית ומשמנים בכפית חמאה. יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומיד מסובבים את המחבת כדי לפזר את הבלילה במחבת באופן אחיד. כשפני הבלינצ'ס יבשים, הופכים את המחבת מעל צלחת הגשה וכך הבלינצ'ס נותר בהיר ורך. מכינים כך את שאר עלי הבלינצ'ס.

מכינים את המלית:

3

מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.

ממלאים, מגלגלים ומגישים:

4

מניחים באמצע כל עלה בלינצ'ס כף גדושה של מלית. מקפלים את שני צדי העלה כלפי המרכז ואז מגלגלים אותו מהחלק הקרוב אלינו כלפי מעלה לגליל צר והדוק. מניחים בצלחת הגשה ומקפלים באופן דומה את כל עלי הבלינצ'ס. מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

ריבת משמשים מהירה