מתכון

בננה-קריספ לוהטת ברוטב קרמל-קוקוס

חשוב לגלגל בזריזות ובאופן הדוק, כדי שהעלים יישארו גמישים והמלית לא תברח בטיגון

פברואר 2016
בננה-קריספ לוהטת ברוטב קרמל-קוקוס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
בננה-קריספ לוהטת ברוטב קרמל-קוקוס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מכינים את הרוטב מראש, אבל מגלגלים את הבננות ממש לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרול בננה:

לטיגון עמוק:

לרוטב קרמל-קוקוס:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים רוטב קרמל-קוקוס:

1

מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון על להבה בינונית עד לקרמל בהיר. מוסיפים בהדרגה קרם קוקוס ושמנת מתוקה ומערבבים בזהירות (הסוכר עלול להשפריץ). מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט (8-5 דקות). הרוטב מוכן כאשר טובלים בו כף עץ, יוצרים שביל עם האצבע והוא לא נסגר. שומרים בטמפ' החדר או במקרר עד ההגשה. אם הרוטב מסמיך מדי, מדללים במעט חלב קוקוס או שמנת.

מכינים רול בננה:

2

מקלפים בננות ומיישרים את קצותיהן. מפזרים קוקוס בצלחת. מערבבים קמח ומים בקערית לתערובת חלקה.

3

מצפים את הבננות בסירופ מייפל מכל הצדדים בעזרת מברשת ומגלגלים בקוקוס.

4

פורשים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים עליו בננה בחלק הקרוב אלינו ומשאירים שוליים של 3 ס"מ מכל צד (אם צריך, קוטמים את הבננה). מגלגלים את העלה על הבננה בצורה הדוקה עד שמגיעים לאמצע העלה. מורחים את תערובת הקמח על השוליים של חצי העיגול הרחוק בעזרת האצבע (רוחב הפס צריך להיות כ-1 ס"מ). מקפלים פנימה את צידי העלה ומסיימים את הגלגול. מניחים את הרול על משטח עבודה כאשר הפתח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבננות.

מטגנים ומגישים:

5

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני על להבה בינונית. מטגנים את הרולים דקה-שתיים עד הזהבה ומעבירים לחצי דקה למסננת מרופדת בנייר סופג.

6

חוצים את הרולים החמים באלכסון בעזרת סכין חד ומעבירים לצלחות אישיות. יוצקים מעל קרמל-קוקוס ומפזרים ברס וקוקוס קלוי ממותק. מגישים לצד גלידת וניל.